Звънецът би в шест созополски училища /снимки/

115 първокласника прекрачиха за първи път училищния праг

Близо 1000 ученици посрещнаха първия учебен ден в училищата на територията на община Созопол.

С издигане на българския флаг и под звуците на националния химн бе даден старта на учебната 2016-2017 година в СОУ “Св.св. Кирил и Методий“-Созопол, ОУ “Христо Ботев“-Черноморец, ОУ „Христо Ботев“-с.Росен, ОУ “Отец Паисий“ –с.Равна гора, ОУ “П.К..Яворов“-с. Крушевец и ОУ “Христо Ботев“-с. Зидарово.

На тържеството в созополското училище присъстваха кметът на община Созопол Панайот Рейзи,председателя на Общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, спонсори, родители и бивши директори.

В своето приветствено слово Димитрина Щерионова, директор на СОУ“Св.св. Кирил и Методий“ подчерта, че отговорността за учениците и тяхното развитие е отговорност на училището и учителите.

„Ние носим голямата отговорност вашите деца да бъдат образовани, конкурентноспособни и да растат и се развиват пълноценно.“- заяви Димитрина Щерионова и изрази надежда, че родителите ще продължат да подкрепят и подпомагат работата на училището, още повече че с новите реформи в образованието родителите стават равноправен партньор.

„ Ние ще разчитаме на вашите идеи, за да направим образованието в училище още по-добро и да издигнем авторитета на СОУ „Св.св. Кирил и Методий”. Директорът Щерионова благодари  на кмета на Созопол Панайот Рейзи за подкрепата през годините и активната политика по отношение на децата и подрастващите.

„Благодарение на община Созопол в лицето на кмета Панайот Рейзи  и на общинския съвет, вече 120 деца от общината имат възможност да учат в нашето училище и част от тях вече получават и професионално образование”, заяви още Щерионова.

„Този ден е най-важният за вас,ученици,защото знанието придобито в училище ще ви бъде нужно през целия живот.Пожелавам ви много успехи и попътен вятър в морето на образованието“- заяви в словото си кметът Панайот Рейзи. Той се обърна специално към най- малките ученици и им пожела щастливо детство и успех в училище.

Кметът отново заяви подкрепата си и готовността си да подкрепя и помага на училищата и учениците,за да могат да израснат като достойни граждани на страната. "В мое лице имате подкрепата на екипът ми и общинската администрация, за да учите и да се развивате в добра среда и при добри условия в училище. Нашата отговорност е към вас, към вашите родители и към цялото общество, защото сте бъдещето на България“- заяви още кметът.

Специално поздравление получиха учениците и учителите от общинския съветник Тодор Чакъров, който в качеството си на председател на СНЦ „Атлантида” поднесе подарък на училището. „Пожелавам ви успешна година и нека както вашите учители са всеотдайни, така и вие да сте упорити в усвояването на все повече знания”, пожела Тодор Чакъров. Той поднесе подарък-  офис техника от името на сдружението, което за седма поредна година организира Национална математическа олимпиада в Созопол. Тази година в нея са участвали рекорден брой математици- 350 от цялата страна.

Гости,родители и ученици влязоха в сградата на училището под арка от разноцветни балони. Кметът Панайот Рейзи и председателят на общинския съвет Красимира Германова посетиха класните стаи на първолаците и ги поздравиха за първия учебен ден. Всички първокласници и деца от предучилищна възраст получиха подарък от кмета книжка с приказки с  пожелания.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови