Премиерът Борисов ще се срещне с рибарите от град Черноморец /снимки/

Обновеното рибарско пристанище предлага отлични условия за местните рибари

Град Черноморец ще посрещне премиерът Бойко Борисов ,който пристига в курортното градче, за да разгледа новото рибарско пристанище и да разговаря с местните рибари.

Рибарското пристанище бе реконструирано и обновено по проект „Инвестиции в съществуващо рибарско пристанище гр.Черноморец, община Созопол" по ОП на сектор „Рибарство“.

В рамките на европейското финансиране акваторията на новото рибарско пристанище е увеличена с две зони – вътрешна зона (акватория) - за маневриране и швартоване на рибарски плавателни съдове, катери и рибарски лодки с обща площ от 24 067,26 м2    и външна зона (подходен навигационен канал) от 12 291,58 м2 - за безопасна транспортна комуникация на влизащи и излизащи от пристанището плавателни съдове. Капацитетът на съществуващото рибарско пристанище е разширен до 96 лодко-стоянки (за рибарски лодки с дължина от около 7 м. до дължина 12 м.), с максимална дълбочина на газене до 1,2 метра.

Вълноломът включва плаващи понтони за ранжиране на акваторията. Капацитетът насъоръженията е до 120 лодкостоянки на вода в т.нар. „вътрешна акватория”, с възможност за допълнителни сезонни (за пролетно-летния период) до 35 лодкостоянки за временно приставане на малки плавателни съдове.

В източната част на хидротехническите съоръжения, зад хелингите, е изградена и зона за извършване на текущи ремонти и поддръжка на лодките – паркинг за рибарски лодки.

Новото рибарско пристанище вече се ползва от местните рибари, които не крият удовлетворението си, че имат ново и модерно съоръжение.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови