Бойко Борисов: Пристанището в Черноморец е в полза не само на рибарите, но и на жителите и гостите на града /снимки/

Премиерът Бойко Борисов, кметовете на двете общини Созопол и Бургас – Панайот Рейзи и Димитър Николов, официално прерязаха лентата на ремонтираното рибарско пристанище в Черноморец.

Премиерът бе посрещнат с пита и мед от местните жители. Той, от своя страна, ги поздрави с новата придобивка, която е реализирана с близо 10 милиона лева по ОП „ Рибарство и аквакултури”. Бойко Борисов заяви, че това са пари, инвестирани за благоденствието на хората и рибарите в Черноморец и в съседните населени места.

„След последните наводнения преди 6-7 години взехме мерки и съществуващото тогава пристанище, чийто лодки бяха залети, сега изглежда по този начин”, каза Борисов. Той добави, че новото рибарско пристанище е в полза на местните рибари, но е и от полза за жителите и гостите на града. „Ето на, и плажът стана по-голям, пристанището е красиво, тук ще идват и местните и туристите на разходка и да се любуват на тази красота” , каза премиерът видимо доволен от видяното.

Кметът на община Созопол Панайот Рейзи заяви, че Черноморец отдавна трябваше да има такова пристанище и лодките, които в момента се намират на него са доказателство за това.Трябва да се дават пари за инфраструктура, а не за мегаломански проекти. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на ново пристанище в Черноморец . Изказването премиерът направи във връзка с пътя Бургас-Созопол-Царево като изрази предположения, че това е най-натовареният път и ремонт по него отдавна не е правен.

„А всичките тежки машини, които са изнесли строителството по Черноморието, непрекъснато минават оттам. Сиреч трябва да се дават пари за инфраструктура, а не за такива мегаломански проекти, които никога няма да станат”, каза Борисов. Той призова хората да си представят какво би станало, ако 20 млрд. се сложат някъде другаде. „Но българинът помъдря и аз съм спокоен”, допълни премиерът.

2.5 милиарда плати тази година България за централи, които не са допринесли с нищо за живота на хората. Премиерът призова хората сами да направят сметка какво би било направено, ако тези пари бяха инвестирани другаде.

„3.7 милиарда разплатихме за КТБ без изобщо да го усетят хората. Предстоят избори, нека хората помислят". По думите му за една година са успели да ги запълнят. Той изрази надежда това повече да не се случва и допълни - нека с дружни усилия да градим държавата.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови