Ампутираните жители на община Созопол със специална защита

Общинският съвет в Созопол одобри подписването на Меморандум за сътрудничество и партньорство между община Созопол и Сдружение „Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране”.

 

Целта на Меморандума е обединяване на усилията на Община Созопол и Алианса за осъществяване на съвместно сътрудничество в областта на интеграцията на хора претърпели ампутации.   Двете страни ще си сътрудничат  в определени направления, отразени в Проекта на Меморандума.  Той включва адаптиране и директно прилагане на съвременни концепции и стандарти в областта на здравеопазването, протезирането, здравната политика и интеграция на хора с ампутирани крайници,въвеждане на водещите европейски практики и инициране изработването и въвеждането на утвърден стандарт за ампутации, протезиране и рехабилитация на протезирани,както и  антидискриминационно застъпничество, правно консултиране и правна защита на ампутирани и протезирани пред институции, съдебни инстанции, административни органи и трети лица.

По време на днешното редовно заседание бяха приети важни за социалната политика на общината програми и стратегии. По предложение на председателя на общинския съвет Красимира Германоваобщинските съветници единодушно гласуваха приемането на 

 

Общинска програма за закрила на детето за 2017 г. в Община Созопол.                                                                                                                                                                                                                                                           

Приети бяха още Анализ на ситуацията и оценка на потребностите в Община Созопол за изготвяне на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги в Община Созопол 2016-2020 г.,Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в Община Созопол 2016-2020 г. и годишен план за действие по изпълнение на Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в Община Созопол през 2018 година,които бяха предложени от зам. кмета на община Созопол Катя Стоянова. 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови