Кубинският посланик хареса Созопол

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Семейство Перес управляват посолството на Куба

 

Кубинският посланик Пабло Перес бе на двудневно официално посещение в Созопол. Той се срещна с кмета на Созопол Панайот Рейзи и разгледа забележителностите на града.

Дипломатът пръв поздрави созополския градоначалник за челната позиция на древния град в класацията на Съвета за Световен туризъм.

„Знам за Созопол само това, което прочетох в Историята на Созопол и останах впечатлен от богатата история и красива природа. Ще се радвам да науча повече за Вашия град“, заяви в началото на срещата кубинския посланик. Той обясни интереса си към Созопол, с бързите му темпове на развитие като туристическа дестинация и световната слава, която придружава града. „ Куба се развива, отваря се към света и търси както нови пазари, така и инвеститори. Бургаският регион е един от най- бързо развиващите се региони в България, и интереса към възможностите за взаимоизгоден бизнес ,както и сътрудничеството в областта на културата са в основата на моите опознавателни срещи, заяви г-н Перес и уточни че Созопол е един от първите градове, които посещава в качеството си на посланик.

Кубинският посланик, който е на този пост от два месеца бе придружен от съпругата си Юрка Перес, която пък е консул в кубинското посолство.

Посланик Перес изрази изненада,че в Созопол има толкова много хотели.“Ако тези хотели се напълнят колко души ще има в Созопол?”, попита дипломатът. „ Тук е и нашият голям проблем, защото всичко, което правим и изграждаме –пътна инфраструктура, ВиК, обслужваща сфера, ток,вода и др., го правим за 80-100 хиляди души, колкото е пикът на туристи през лятото, а всъщност в останалото време в Созопол живеят 5 хиляди, за толкова е и държавната субсидия,заяви кметът. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови