Eто докъде е строежът на пасарелката при Атия /снимки/

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов провери

напредъка при изграждането на пешеходния надлез на път II-99 Бургас - Созопол, при с. Атия. Готови са устоите върху, който ще се монтира стоманената конструкция на съоръжението.

За монтирането й от 23 юли до 26 юли, от 20 ч. до 6 ч. сутринта, ще се спира движението на всички моторни превозни средства по път II-99 Бургас - Царево, в участъка между пътен възел „Парк Росенец“ (при км 6+352) и пътен възел „Черноморец“ (при км 14+822). Ограничаването е необходимо, за да се монтира безапасно пешеходният надлез.

Строително-монтажните работи ще се изпълняват през нощта в началото на седмицата - дните понеделник, вторник и сряда, когато трафикът не е много интензивен, в сравнение с края на работната седмица и през почивните дни. През нощта движението на превозните средства ще се пренасочва по обходни маршрути.

Изграждането на надлеза започна в началото на месец юни. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 45 дни. Строително-монтажните работи се изпълняват от „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на СМР е 268 258,94 лв. без ДДС.

Надлезът ще е с два асансьора и ще е на мястото на пешеходната пътека при кръстовището за село Атия, с което ще се осигури безконфликтно и безопасно пресичане на пътното платно от всички пешеходци.

Утре - 14 юли, около 17 ч. ще бъде пуснато движението по моста при разклона за Костенец, част от пътен възел „Мухово“ на АМ „Тракия“. В началото на седмицата министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков провери заключителния етап от работата по съоръжението.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови