Скандалът продължава! Багер разбива скалите на Германката

Верижен багер с пневматичен чук-шило разбива скалите над морето при Германката. Стоителните дейности започнаха днес, 4 декември от 10.30 ч.

Това сигнализира Петко Горанов, който е направил актуални снимки.

„На 30 ноември, петък, получихме отговор на запитването си, който е ПО-МАЛКО И ОТ НИЩО. Областният управител на Бургас си изми ръцете, като препрати писмото на кмета на Созопол, той пък отговаря с куп бумащина, която не касае въпросите, които му поставяме. Класическа апаратна игра, чиято цел е да похаби обществената енергия и хората да притихнат уморени. Тези хора явно са сбъркали времето, в което живеят.

Стягайте се за нов поход“, пише Горанов във фейсбук.

Полуостров Германката в местността Буджака в Созопол осъмна с ограда на 16 октомври.

Според информационната табела на мястото ще се строят две вили с басейн.

Там се намира и защитената местност Колокита, но от екоинспекцията в Бургас казаха, че в зоната, където няма фиорди строителството е разрешено.

От община Созопол тогава заявиха, че нямат сигнал за незаконно строителство. 

Експертът от РИОСВ – Бургас Детелина Иванова припомни, че още през 2002 г. има изработен ПУП и промяна на статута на земята. През януари 2018 г.  възложителят е входирал инвестиционно предложение за изграждане на две вилни сгради и басейн.

На 21 октомври бе организиран протест срещу оградата, а РИОСВ осигури достъп.

„Нека акцентираме на съществото на закононарушението: строителството продължава без да е уредена регулацията, даваща възможност за обществен достъп до красивите фиорди, които са изключителна държавна собственост“, допълни  Петко Горанов.

Текст: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови