С протест срещу Рейзи започна общинската сесия в Созопол /снимки/

С жълти жилетки и гражданска подписка срещу бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи започна поредната общинската сесия в морския град.

Протестиращите искат отстраняването на Рейзи от Общинския съвет, за да не влияе на разследването срещу него. Бившият кмет в момента е общински съветник от СДС.

„След 12-годишното си управление Панайот Рейзи остави дългове, които ние, жителите на община Созопол и нашите деца ще изплащаме с години.

Въпреки дълговете и разрухата, която остави след себе си, Панайот Рейзи продължава да решава съдбата на община Созопол, вече като общински съветник, заобиколен от хора, съпричастни с разграбването на общината“, четем в подписката.

Созополчани искат КПКОНПИ да предприеме действия за отнемане на собствеността, несъответстваща на доходите на Панайот Рейзи.

Бившият кмет бе посрещнат враждебно от протестиращите и се стигна до физически сблъсък. Леко пострада кметският наместник на Присад Ванча Байлова.

След конфликта пристигнаха две полицейски патрулки, а на входа бе поставена книга, в която всеки присъстващ на заседанието да записва имената си.  

На предстоящата общинска сесия ще бъде гласуван бюджетът на общината.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови