Софиянци празнуват Великден на имотите си в Созопол и Черноморец

Софиянци с нотариални актове за апартаменти в Созопол и Черноморец са вече на морето. Това стана ясно от обръщението на кмета на Созопол Тихомир Янакиев.

Градоначалникът обясни, че не може да им наложи карантина.

Ето какво каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев:

Приятели, с оглед на множеството сигнали за "разхождащи се чужди хора" на територията на Созопол и Черноморец, трябва да кажа следното:

По данни на полицията, през КПП-то са преминали около 80 автомобила с хора от вътрешността на страната. Всички са с декларация за имоти в Созопол или Черноморец. Към настоящия момент София е затворена, но не е под карантина. Това не ни позволява да наложим задължителна карантина на тези придошли хора. Карантинизираните лица на територията на Община Созопол към момента са 21. Няма случаи на заразени хора...и дай боже, да си остане така!

Много важно е кой, как спазва противоепидемични мерки- маски, ръкавици, отстояние един от друг...това е и въпрос на лична отговорност - както към себе си, така и към другите.

Относно работата на кризисния щаб в Созопол: Извършени са всички предписани от Националния щаб действия.

Взети са мерки по дезинфекцията на населените места - ръчно и с машини. Там където е необходимо са доставени предпазни материали - маски, ръкавици, дезинфектанти. Благодарение на дарители се закупиха хранителни продукти и се доставят на нуждаещите се. Провежда се превантивен контрол над работещите магазини за спазване на противоепидемичните мерки.

Знам, че винаги може да се препоръча и още неща с оглед осигуряване на нашата безопасност. Моля, всеки който има препоръки, идеи или нужда от нещо във връзка с тази напаст COVID-19, да знае, че може да ми пише на лично или по телефон.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови