Заведение на Баневи в Созопол на два търга с двойна разлика в цената

Заведение на семейство Баневи на ул. „Ропотамо“ в Созопол е обявено за публична продажба от двама частни съдебни изпълнители - Ивелина Божилова и Илко Бакалов с двойна разлика в цената, научи meduzata.com.

Става дума за поземлен имот с идентификатор 67800.504.432 и построената сграда в него с идентификатор 67800.504.432.1.

На търга, организиран от ЧСИ Божилова началната цена е 1 140 320 лв., а на този на ЧСИ Бакалов е 597 524 лв.

Припомняме на читателите, че през ноември м.г. /на търг на ЧСИ Илко Бакалов/ имотът стартира от 748 208 лв., но мераклии да го купят не се явиха.

Застроената площ на сградата е 424 кв.м /РЗП е 848 кв.м/, парцелът към нея е 761 кв.м.

Обектът е собственост на „Хелио-тур-с“ АД, а дружеството е свързано с семейството Николай и Евгения Баневи. 

В Търговския регистър съпругът е член на Съвета на директорите, а съпругата му е вписана като представител на управляваното от нея юридическо лице „ТХ Русалка Холидейз“, което също фигурира в Съвета на директорите на „Хелио-тур-с“.

Взискател е Община Созопол. Продаваното заведение е ипотекирано в полза на АКБ Форес и има вписани възбрани в полза на НАП, както и на физически лица. 

За първия търг /ЧСИ Бакалов/ огледи се правят и оферти се подават от 29 май до 29 юни, като търгът се провежда в Районния съд в Бургас от 10.30 ч на 30 юни.

За втория търг /ЧСИ Божилова/ огледи се правят и оферти се подават от 17 юни до 17 юли, като търгът се провежда в Районния съд в Бургас от 11.30 ч на 20 юли.

Баневи бяха задържани във Франция в края на октомври 2018 година.

Обвинения има срещу бизнесмена Николай Банев, съпругата му Евгения и майка му Мария. Тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. 

В момента в ареста е само Николай Банев, а съпругата му Евгения е на свобода срещу "подписка" по здравословни причини.

Текст: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови