Представят оздравителния план на община Созопол

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев ще представи новия план за финансово оздравяване на общината днес, 25 юни, от 18 часа в читалището. 

Планът вече е приет от Министерството на финансите. Не могат да се правят промени, след одобрението, припомни кметът. 

Миналата година планът разработен от Общината не беше приет от МФ. 

Ето какво заяви кметът Тихомир Янакиев:

Хората, виновни за окаяното финансово състояние на града ни и общината надигат глава, задават въпроси, като хора вчера родени. Нима забравихме, че не аз , а МФ класира Община Созопол сред общините във фалит. Нима забравихме, че бившия кмет на Община Созопол се разследва за злоупотреби за 2 милиона лева. 

Нима забравихме, че шуробаджанащината владееше общината с назначения на съпрузи, братовчедки и др. в общинската администрация. Забравихме ли хилядите разпродадени декари общинска земя на "добри фирми". 

Забравихме ли, че ни увеличиха данъците за недвижимите имоти с 130 % през 2016. Забравихме ли , че бившите управници завариха Общината през 2007 г. с 0 лева дълг и 2 милиона по сметките?! Забравихме ли?!? 

Забравихме ли, че аз заварих Общината с 22 000 000 дълг и 5 100 000 неразплатени задължения?!? 

Забравихме ли, че благодарение на "бившите" Созопол вече не е на созополчани?!? Ще забравиме ли, че преди няколко дни няколко "бизнесмени " ни обясняваха, че Созопол не е хилядолетна история, култура, и традиции, а барове за "ентърмейнтмънт". 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови