Eто как откриха сезон 2020 в Созопол /снимки/

Експлозия от емоции предизвика концертът, който се проведе на Амфитеатър „Аполония“ по повод официалното откриване на Лято 2020. 

„Намираме се в град с хилядолетна история, този град е създаден преди 2600 години. В нашия град има музеи, има църкви, има много култура и история, които могат да бъдат видени. Тук има страхотна природа - вижте плажовете, вижте планината къде е. 

И не на последно място – в нашия град живеят добри, трудолюбиви и гостоприемни хора. Това са причините, които сигурен съм, ще убеждават всеки човек, който посети Созопол да се връща отново и отново. 

Искам да благодаря на всички хора, които със своя труд допринасят за развитието на облика на града като туристическа дестинация. Бъдете здрави!“, каза кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и обяви туристическия сезон 2020 в град Созопол за открит.

Първи на сцената излязоха момичетата от балет „Електра“, които облечени в автентично фолклорно облекло завладяха публиката с въздействащ танц към песента „Катерино моме“. По-късно представиха и други ефектни изпълнения в различни музикални жанрове.

С бурни аплодисменти бе посрещнат и Вениамин Димитров, талантът, който през последната година уверено си проправя път сред най-актуалните нови имена на българската поп музика. Публиката мигновено бе завладяна от магнетичния глас на още един от фаворитите на „Гласът на България“ - красавицата Кристина Дончева. 

Място на сцената имаше за всички деца, които неспирно танцуваха и се забавляваха. Техни учители по танци бе талантливата двойка - подгласничката на Мис България 2017 г. Йовита Георгиева и нейният партньор Иван Христов. 

„Черешката“ на вечерта бе созополският млад талант – Никола Янакиев, който взриви сцената с невероятния си глас. 

Концертът бе закрит с летния супер хит на Пламен Бонев „Ходи ми се море“, с който той прикани всички да посетят Созопол и родното море. 

Поздравителен адрес по повод отриването на Лято 2020 бе прочетен от Петър Кънев – председател на Комисията по икономическа политика и туризъм към Министерски съвет. 

Официални гости на събитието бяха представители от Генерално консулство на Руската Федерация, Тонко Фотев – почетен консул на Руската Федерация, Георги Пинелов – председател на Общински съвет Созопол, общински съветници, обществения съвет, хотелиери, ресторантьори, туроператори.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови