Кубрат Пулев и Руси Петров се срещнаха на празника на Созопол

Спортните легенди Кубрат Пулев и Руси Петров се срещнаха в Созопол.

Това се случи на празника на града – св. Марина, а повода – удостояването на Руси Петров със званието почетен гражданин на Созопол. Той е родом от с. Крушевец,  световен шампион е по свободна борба, многократен медалист с огромен принос за успешното развитие на школите в региона.

За дългогодишните си постижения и прославяне името на общината по света, той получи плакет и удостоверение за почетен гражданин от кмета Тихомир Янакиев и председателят на общинския съвет Георги Пинелов. Церемонията се състоя в Художествената галерия, а официални гости бяха Владимир Климанов – ген.консул на Русия, Тонко Фотев – почетен консул на Русия и боксьорът Кубрат Пулев.

„Изключително важно е ние като българи да ценим нашите градове, историята, забележителностите”, сподели Кобрата, който е тук в подкрепа на родния туризъм. Днес освен тренировките, които са задължителни в ежедневието му, той държи да посети музеи и църкви в града. Пулев е очарован от богатата история на Созопол и пожела да се запознае по-детайлно с нея в културните обекти. По този повод, като подарък от Янакиев и Пинелов, той получи книги за града, които много го трогнаха и сподели, че един от авторите – Божидар Димитров е бил негов близък приятел.

Минути след церемонията официално бяха открити и три много интересни изложби – картини на созополски творци, абстракции на Благой Атанасов и проектите на Иван Бахчеванов, изработвани за Созопол.

Две от залите на галерията бяха изпълнени с изящни картини на местни художници, голяма част от които уважиха събитието и представиха на гостите своите творения. Созополските картини, както и „Абстракции” ще бъдат изложени там до края на лятото.

Иван Бахчеванов отново потопи всички гости в своите картини, които могат да бъдат разглеждани от четирите си страни. Всяка негова художествена творба преразказва древна история, а действието се развива щом завъртиш картината. Освен тях, той събра на едно място и своите проекти, които създава за обичания Созопол, някои от които отлежават над 20 години.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови