Интересно за туристите в Созопол

През туристическия сезон Лято 2020 г., Музеен център Созопол поставя началото на нов проект, свързан с развитието на културния туризъм в Община Созопол.

Инициативата под надслов „Изкуството в древността” включва поредица от изложби, представящи първокласни експонати от фондовете на археологическия музей.

На 30 юли от 17:30 ч. в залите на Експозиция „Старият Созопол” /ул. „Кирил и Методий” № 29/ кметът Тихомир Янакиев ще открие археологическата изложба „Малка антична пластика V – III век пр. Хр.”. В нея са включени около 160 артефакта, групирани в отделни тематични модули.

Днес и утре Лятната академия на изкуствата ще слее в едно история и култура. За първи път участници от майсторските класове по творческо писане и виолончело ще представят своите творби и ще озвучат Стария Созопол, града с хилядолетна история. Звуците на класическата музика ще раздвижат и запълнят атмосферата с вдъхновение и обаяние .

Концертите ще се проведат на открито - археологически разкопки до храм "Св. Георги Победоносец" и Арт галерия "Ласкариди" .

30 юли от 20:00 ч. - Заключително събитие на участниците в майсторски клас по творческо писане при Вяра Николова

31 юли - от 19:30 ч. - Заключителен концерт на участниците в майсторски клас по виолончело при проф. Анатоли Кръстев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови