Ремонтират пътя Созопол - Равадиново

В с. Равадиново към момента паралелно текат няколко инфраструктурни ремонти, които несъмнено ще променят облика на населеното място и ще намалят риска при шофиране. 

В края на изминалата седмица стартира основен ремонт на път BGS 1211 - гр.Созопол - с.Равадиново, в отсечката от бетоновия възел до входа на населеното място, която е с дължина около километър и от години е един от най-проблемните участъци за всички преминаващи шофьори.

Ремонтните дейности там стартираха с локални поправки, след което бе положен 6 см. основен пласт асфалт и 5 см износващ слой. 

От двете страни на пътното платно са обособени, насипани и валирани банкети и са изкопани земни отводнителни канавки, които са заустени в река Равадинска. До дни изпълнителят на проекта ще завърши и подходите към главния път. 

Проектът е на стойност 320 000 лв. и е финансиран със субсидия от Държавен бюджет.

Частична рехабилитация на пътното платно се извършва и по ул. „Стара планина”, където огромни дупки затрудняваха движението по нея. Отново по същата улица, в отсечката след разклона с ул. ”Теменуга” до ул. ”Черно море” и по ул. „Черно море” в отсечката ул. „Стара планина” - ул. ”Ропотамо” също започна основен ремонт на улиците. 

Състоянието на пътните платна в тези участъци бе в изключително тежко състояние и жителите там често се оплакваха от високо ниво на запрашаване и щети по техните автомобили. 

Изкопът и на двете улици е направен, и към момента се насипват с чакъл, извършва се профилиране и валиране на пътната основа, както и повдигане на шахтите, след което ще бъдат монтирани бордюри. Планира се до края на годината улиците да бъдат асфалтирани.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови