Министерството на туризма разпореди проверка на разкопания плаж на Смокиня

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разпореди проверка на морски плаж „Смокиня“.

Инспекцията се предприема след информация в общественото пространство за нарушаване на целостта на дюни на ивицата. 

Екип на ведомството ще проследи има ли и какви са нарушенията по крайбрежната ивица, както и дали има основание за налагане на санкция на концесионера.

Министерството на туризма води усилена комуникация с РИОСВ – Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и концесионерa по казуса. 

След като бъдат изяснени всички обстоятелства и бъдат проверени документите в тази връзка, ще бъде ясно дали има нарушения по Закона за Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които да обуславят налагането на глоба.

Задължение на Министерството на туризма е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Проверяват се и неохраняемите ивици. При установяване на нарушения и неспазване на законодателството ще се налагат безкомпромисни наказания.

Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/ 90 46 833, както и на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови