МРРБ министърът: Строежът на Алепу е като държавата – пълен хаос

Новият собственик нагло продължава да строи

Проектът за строеж на Алепу е един пример за хаотичност в строителството. Въпросът е концептуален – той е огледален на държавата, каза днес пред БНТ служебният регионален министър арх. Виолета Комитова.

Тя допълни, че там има две подпорни стени – едната подпира хълма на Свети Тома, а другата – пътя към шофьорския плаж, като едната си е изградена като такова съоръжение, а втората е с клетъчната структура, която всички казват, че прилича на хотел.

„Точно тук идва измамата – в строежа се намират три асансьора за хотелската част, а е пуснат в изпълнение като подпорна стена. Този обект е с две различни разрешения за строеж – такова чудо няма в моята практика“, допълни Комитова.

За първи път строежа на т.нар. Шофьорски плаж в непосредствена близост до комплекса „Свети Тома“, който е построен на едноименния нос, влезе в новините в началото на м.г.

Първите проверки там започнаха с появата на строителна техника, а според отразеното в протоколите след приключването им дружеството „Главболгарстрой“ само укрепвало свлачище.

Впоследствие прокуратурата откри различни нарушения около строежа, а разрешението на „Алепу вилидж“, както е предишното наименование на комплекса, бе обявено за нищожно от Административния съд в Бургас. Очаква се произнасянето на Върховния административен съд. Наскоро проектът беше купен от нов инвеститор.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови