Модернизират лодкостоянката в Созопол за 750 000 лв.

МЗХГ предостави безвъзмездна финансова помощ на община Созопол 

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев сключи договор заедно с кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 750 138 лв. Със средствата по тази програма, община Созопол ще модернизира съществуваща лодкостоянка, съобщават от пресцентъра на МЗХГ.

Проектното предложение е одобрено по мярка 1.8. "Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и лодкостоянки", сектор "Инвестиции насочени към изграждане и/или модернизация на лодкостоянки".

Аграрният заместник-министър и кметът на община Созопол, обсъдиха предвидените дейности по проекта, които включват подмяна на обслужващия лодкостоянката кран, ремонт на съществуващи хелинги, изграждане на видеонаблюдение, като ще се обнови също настилката и озеленяването в района на бреговото съоръжение.

Предвижда се след изпълнението на инвестицията да се разшири капацитетът на лодкостоянката, като местата за рибарски лодки ще се достигнат 154. Изпълнението на проекта ще ограничи и замърсяването на морската вода в района на съоръжението, като ще подобри условията за разтоварване и продажба на риба.

Срокът за изпълнение на проекта е 30 ноември 2023 г.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови