Биячите на Бардуков получили 3000 лева, поръчителят е арестуван

Общо петима души са били задържани при специализирана полицейска операция на територията на Бургас, София и Созопол, за нападението над един от кандидат-кметовете на созополското село Зидарово - Христо Бардуков.

Това стана ясно на извънреден брифинг, даден от прокурор Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас, и старши комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР-Бургас.

Двама от тях са преките извършители на побоя, а за поръчката те са получили по 1500 лв. Припомняма не читателите, че на 22 октомври, около 3 ч през нощта, Христо Бардуков бе нападнат в Зидарово, при което бе напръскан с лютив спрей, а след нанесените удари по главата и тялото, бе приет със счупено ребро в бургаската болница. 

По думите на комисар Павлов, причината за побоя са били неуредени личностни отношения с пострадалия, като няма данни това да има нещо общо с изборите.

„Проведена бе специализирана полицейска операция на територията на София, Бургас и Созопол. Задържани бяха 5 лица – двамата извършители на побоя, две лица, имащи отношение за намирането на побойниците, както и поръчителя. 

Последният е лице от София, който има бизнес интереси в Созопол. Познавали са се с пострадалия и към този момент данните сочат, че причината за поръчката на побоя е неуредени личности взаимоотношения“ , каза ст. комисар Павлов.

Той поясни, че от петимата задържани, 4 са от София, а последният от Бяла Слатина. Само един от тях е криминално проявен. 

„За подобно престъпление се предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода. Предстои искане за постоянна мярка задържане под стража. Към този етап не можем да коментираме за политически мотив. Разследват се всички версии, включително и такъв“, допълни прокурор Маркова.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови