Човек и добре да живее,отива в Созопол

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На 1 септември излиза сборникът с кратки градски разкази #НаЖивоОтСофия от Александър Шпатов. Премиерата на книгата ще бъде в Созопол на 2 септември в рамките на Аполония 2014.

 

Винаги съм живял в София, споделя Шпатов, няма за какво друго да пиша, освен за града,споделя авторът,който ще присъства лично на премиерата в Художествената галерия. 

#НаЖивоОтСофия ще съдържа 20 ударни софийски разказа, писани от Шпатов през последните три години. През тях – уверява ни авторът - човек ще може да изживее София както никога досега. Освен на български, през октомври сборникът ще излезе и на английски език, за да могат и чуждестранните посетители на столицата да я прочетат през очите на хората, живеещи там. 

Екипът на издателството подготвя и смартфон приложение, разработено въз основа на култовия текст „Да изживееш този град“, включен и като въведение към сборника. Всеки, посетил местата от списъка, ще може да се отбелязва чрез приложението. При събрани достатъчен брой локации, потребителят ще получи възможността да си свали електронните версии на книгата безплатно.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови