Плувци се подготвят за световно първенство в Созопол

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отличните условия на закрития плувен басейн в Созопол вече втора година привлича интереса на едни от най- добрите български плувци, а именно състезателите от Националния отбор по водно спасяване към БЧК.

 

Тук те провеждат двуседмична интензивна подготовка за Световното първенство по водно спасяване, което ще се проведе през есента в град Монпелие,Франция. Старши треньорът на отбора Борис Захариев сподели,че това е един от малкото басейни в цялата страна, които предлагат условия за тренировки на световно ниво.

Басейнът делят с големите плувци и детските отбори по плуване-„Янтар” от град Минск,Беларус с треньори Сергей Леньков и Ирина Широкова и руския отбор  СДЮКОР ДОУ „Зора”на град Джерджински,Нижнегородска област. Малките плувци по нищо не отстъпват на големите състезатели и тяхната подготовка завърши с приятелско състезание между двата отбора.

Изключително сме доволни от отличните условия ,които предлага басейна в Созопол,както и от доброто отношение и помощ от страна на екипа, споделиха пред в-к „Созопол” ръководителите на двата отбора.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови