Обжалването на обществени поръчки стана бизнес

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Най- важното за нас бе ,че приключихме с обществените поръчки за изпълнителите на проекта за водния цикъл на Созопол, защото знаете,че законът дава право на участниците да обжалват и някои го превърнаха на бизнес-заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи на церемонията по откриване на канално-помпената станция към големия проект за водния цикъл на града.

Много от фирмите, които участват в обществените поръчки рекетират другите участници и извиват ръцете на възложителя, знаейки,че обжалването на обществената поръчка носи негативи и дори финансови корекции, ако не се спази срока .

Пречиствателната станция в Созопол  не е в списъка с проекти, с  коригирани  бюджети по проекти по ОП „Околна среда,съобщи още кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

 „Като визитна картичка на страната ни Созопол заслужава да има Воден цикъл и пречиствателна станция“. С тези думи кметът на морската община Панайот Рейзи преряза лентата на новия обект „Входна помпена станция на Пречиствателна станция за отпадъчни води Созопол и напорен тръбопровод до дълбокоморско заустване”. Той е на стойност близо 4 млн.лева и е в рамките на проект „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП”, финансиран по Оперативна програма «Околна среда 2007-2013г.» , чрез ДБФП DIR-51011116-C032/6.08.2012г.

Заместник кметът Петя Чапевова откри събитието, а  лентата на новия обект  прерязаха кметът на Созопол Панайот Рейзи и председателят на общинския съвет Красимира Германова. На водосвета присъстваха още  и зам. кмета Катя Стоянова, общински съветници и журналисти.

Пречиствателната станция, която трябва да заработи до лятото на 2015 г. ще реши тежкия екологичен проблем със замърсяването на Созополския залив, тъй като отпадъчните води на морския град, Черноморец и Равадиново, до сега се изливаха в морето. Кметът Панайот Рейзи заяви, че въпреки обема на работа, проектът за водния цикъл на Созопол върви в срок. За по-голяма експедитивност дейностите са разделени на 6 етапа и 12 подобекта.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови