В Созопол чистиха три поколения

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Най- младият участник в пролетното почистване на Созопол бе 8 годишно момиченце, което заедно със свои приятелчета почистиха детския кът на „Магарешкия площад“ в Новия град.

79 годишен водолаз-ветеран пък бе най- възрастният участник в кампанията, в която тази година се включиха трийсет гмуркачи от Българската федерация по подводни спортове. Подводното почистване не мина и без международно участие. Павел Самарин от клуб“Приятели на Бургас“ изненада присъстващите със специалното си оборудване и бе сред най- активните гмуркачи.

Стартът на подводната акция даде кметът на Созопол Панайот Рейзи.Почистването на морското дъно на созополското пристанище се оказа изключително атрактивно и в него се включиха група местни гмуркачи, които подпомогнати от Рибарското дружество в курортния град успяха да изкарат на повърхността доста и различни по вид и големина отпадъци.Най- често водолазите изкарваха големи гуми,които рибарите са използвали като котва и после са захвърляли в гавана на пристанището. В хода на почистването на морското дъно бе намерен малък бронзов съд,който веднага бе предаден на Археологическия музей за реставрация.

Около 500 души взеха участие в почистването на плажа „Вромос“,централния плаж на град Черноморец, плажа до в.с. Дюни, плажа на Райския залив, археологически обекти и разкопки, детски площадки и паркове.Сред доброволците в почистването на Созопол бе и бургаският депутат Дияна Йорданова.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови