Референдум решава за името на Черноморец

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Местен референдум ще се проведе в град Черноморец, за да решат жителите му дали името му ще остане същото или ще бъде върнато старото му име Свети Никола.

 

Започналото като подписка допитване до жителите на курортното градче нагорещи страстите в последните дни и доведе до поляризиране на мнението на жителите му. С наближаване на летния сезон и подготовката за посрещане на първите туристи,жителите на Черноморец все по- ясно осъзнават трудностите, които им предстоят с евентуалната смяна на името на града. Туроператорите и хотелиерите са първите, които се разграничиха от кампанията за промяна на името, стартиралите продажба на земи и ново строителство пък  са решили да направят контра подписка. С напредването на кампанията на инициативния комитет „Свети Никола“ въпросите и неудобствата, които ще последват тревожат все повече жителите на Черноморец.

Подготовката за референдум ще започне след  решение на общинския съвет в Созопол. Очаква се инициативният комитет да внесе искане на следващата сесия, която е насрочена за края на месеца.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови