Ударно откриват пътна отсечка в Средец

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Ремонтирана 7- километрова отсечка по пътя Бургас-Средец ще бъде официално открита днес. Тя е част от проект, който все още не е завършен ,но лентата ще бъде отрязана за радост на евродепутата Томислав Дончев.

 

Отсечката се намира от Авромов мост до село Дюлево. Стойността на ремонтните дейности е над  3 милиона лева, които продължиха близо 2  години. 

7-километровата отсечка е преасфалтирана и разширена, изградено е отводняване. Тя e разширeна с 2 м , изградени са за  отводняване с 14 водостоци . Не са засадени, обаче  над 25 000 храсти и дървета, както предвижда проекта. По проекта се предвижда още и рекултивиране на няколко изоставени пътища. Настилката по тях да се премахне, след което терените ще бъдат изравнени, изорани и включени към съседните площи.

С изпълнението на евроинвестицията се съкращава времето и разходите за транспорт между селата Дюлево, Дебелт и Драчево, а натовареността на второкласния път Бургас – Средец – Елхово ще се намали.

Средствата са отпуснати по проект Оперативна програма за развитие на селските райони, по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови