Дарете за довършването на мечтания храм в Прилеп 

Още малко остана за довършването на храма в село Прилеп, съобщи за burgasdream.com Пламен Делев, един от най-активните от работещите за каузата.

Местни жители от селото поемат инициатива през 2005 година и започват изграждането на мечтания православен храм "Света мъченица Злата Мъгленска". На помощ се притичат фирми и хора които полагат усилия да съградят дългоочакваната църква.

Местните се включват с много труд и всякакви средства и вече 11 години, малко по малко се стига до завършен външен вид /виж снимката/.

Остава да се направи  вътрешното обзавеждане /снимка отвътре/ . Но както във всеки дом, вътрешното обзавеждане поглъща доста средства. 

Предстои изграждането на най-важната част - Иконостаса - връзката между земната и небесна църква. Необходими са още: владишки трон, поставки за икони, обзавеждане на олтара, закупуване на свещени тъкани и одежди и много други части, които да попълнят църковния интериор за да бъде храмът завършен и отвътре.

Ето какво предаде Пламен Делев от името на църковното настоятелство:

Църковното настоятелство на храм "Света мъченица Злата Мъгленска" в село Прилеп, се обръща към Вас с покана за участие в благотворителната инициатива за довършване на Православния Храм в село Прилеп - община Сунгурларе.

Искрено благодарим на всички за досегашната подкрепа ! 

Обръщаме се с молба към всички добри хора които имат възможност да помогнат като дарят средства за довършване на българския храм!

Вярваме, че никое дарение не е малко за да помогнете и да стигнем до откриване на храм "Света мъченица Злата Мъгленска" в село Прилеп.

И не е важно дали ще нахраниш дете или болен или ще дариш пари за съграждане на храм. Това което има значение е да не останеш безучастен!

Предварително Ви благодарим за Вашата неоценима помощ!

Банковата сметка на църковното настоятелство е: 

BG53STSA93000022539220  BIC STSABGSF Банка ДСК - Църковно настоятелство, с.Прилеп;

Телефон за връзка: 0899140376 - Донка Георгиева - секретар на настоятелството

Добавете коментар


Защитен код
Обнови