Цехът на убиеца на банкерката пак на публична продан

Цената е повече от два пъти по-ниска

На пореден публичен търг е изкаран цехът за преработка на билки на Любомир Симеонов, станал известен като убиец на банкерката от Уникредит Булбанк Павлинка Йовчева. 

Стартовата цена на сградата обаче е паднала повече от двойно от тази на първия търг. Докато през април 2015 г. цехът се предлагаше за 536 000 лв., през март 2016 г. - за 399 500 лв., сега е обявен за 203 900 лв.

Производствените помещения се намират в бившия стопански двор на село Черница, община Сунгурларе. Имотът е с площ 16 241 кв.м, като застроената площ е 1 500 кв.м. Сградата се състои от голям производствен цех, складове, стаи, два санитарни възела, единият от които с джакузи.

Оглед на имота и оферти се подават от 7 октомври до 7 ноември, а предложенията се отварят на 8 ноември от 14.30 ч в Районен съд – Карнобат.

***

Убийството:

На 31 март 2015 г. Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението решението на Бургаския апелативен съд, с което Любомир Симеонов бе осъден на 20 години затвор за убийството на банкерката Павлинка Йовчева.

54-годишната Павлинка Йовчева бе застреляна до зеленчуков магазин на ул. "Поп Грую" около 8 часа сутринта на 23 септември 2013 г. в Бургас. 

В средата на юни 2014 г. година Бургаският окръжен съд го осъди на 20 години затвор. Тогава магистратите го признаха за виновен за предумишленото убийство на Павлинка Йовчева. Тя беше регионален директор на "Банкиране на дребно" в Уникредит Булбанк.

Пред съда Симеонов разказа, че самият той е станал жертва на изнудване от страна на банкерката и негови колеги.

Автор Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови