Галя Василева се срещна с жителите на Лозарево и Черница 

Със срещи в две населени места премина приемния ден на народния представител от ГЕРБ Галя Василева.

Тя проведе разговори с жителите на село Лозарево, община Сунгурларе, а дискусията се състоя  в читалището в населеното място. 

На срещите присъстваше и общинският съветник и координатор на партията в общината Мария Димитрова. Един от основните проблеми, поставен от местните хора, бе бавещата се доставка с дърва от страна на общината. 

Възрастните хора изразиха тревогата си пред бургаския депутат за застудяване на времето и нуждата от своевременна реакция. Галя Василева изрази готовност заедно с общинските съветници от ГЕРБ да провери случая и да се изясни по какъв график и в какви срокове се извършват заявените и заплатени предварително дърва за огрев. 

В село Черница бургаският депутат изслуша актуални теми и въпроси на жителите на селото заедно с кмета Атанас Думанов. Част от тях бяха свързани с влошената инфраструктура на населеното място и липсата на осветление по улиците. 

„Бях информирана и за проблем, свързан с три сгради в с.Черница,  за които за съжаление, до момента община Сунгурларе не е провела съответните действия. Една от тях е бившето училище, което от доста години не е действащо и е изоставено. Имало е желаещ купувач, но общината не е предприела стъпки за прехвърляне на собствеността от държавата. Случаят е почти идентичен и с бившата сграда на ТКЗ, ще поставя въпроса пред парламентарната комисия по култура и за обект, за който е имало идея да бъде обявен за културно наследство“, коментира Галя Василева. 

Жителите на село Черница помолиха за съдействие и по темата за недостатъчно брой кофи за отпадъци и липсата на график, по който те се извозват от общината. 

В рамките на своето посещение в района на Сунгурларе, народният представител уважи и поканата на пенсионерския клуб в село Лозарево по случай Деня на възрастните хора – 1 октомври. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови