Благотворителен базар обедини жителите на Сунгурларе

Събират и капачки в помощ на спортни клубове

Коледният благотворителен базар, който се проведе в Сунгурларе, събра 1164 лв. Той бе подкрепен от структурата на ГЕРБ в общината, а събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на клуба по борба „Сунгурларска долина“. 

Събитието се проведе в „Пицария 33“ в центъра на града, сред главните организатори на инициативата бяха общинските съветници Мария Димитрова и Рени Водева, както и Марийка Генчева-член на ръководството на ГЕРБ и Десислава Кабакова. Много жители предоставиха за нуждите на базара коледни декорации, украса, сувенири, кулинарни изкушения. Майки ГЕРБ от Бургас също се включиха в каузата и дариха различни изделия за щандовете. 

Спортният клуб бе зарадван с ново чучело за провеждане на тренировките и подготовка за състезания, както и с изработени рекламни материали от спонсори. В него тренират деца на различна възраст, носители на медали от различни републикански надпревари.

В рамките на благотворителния базар бе открита и метална конструкция за събиране на пластмасови капачки. Подвижната конструкцията е изработена и спонсорирана от симпатизанти на клуба по борба по идея на ГЕРБ-Сунгурларе. 

Това е поредният подобен обект на територията на област Бургас, след като през януари тази година от клуб „България за младите“ стартираха инициативата. Конструкцията ще бъде поставена пред офиса на партията в града, всеки ден  от 9.00 - 18.00 ч. Капачките ще се събират, като средствата от тяхното предаване, ще бъдат в подкрепа на спортните клубове на град Сунгурларе. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови