Евродепутати и депутат дариха камбана за църквата в Лозарево

Нова камбана за храм „Свети Димитър“ в сунгурларското село Лозарево вече ще радва жителите му.

Тя бе осветена в неделя в присъствието на кмета на община Сунгурларе д-р Георги Кенов. 

Камбаната е дарена след събиране на средства от евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, Асим Адемов, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев, Александър Йорданов, като към благородната кауза се е присъединил и бургаският депутат Галя Желязкова.

„Това желание на жителите на с. Лозарево е от преди време, те изразиха молбата си и по време на посещението на Асим Адемов в общината наскоро. Той пое ангажимент и обединихме усилията си заедно с останалите евродепутати. Камбаната - символ на християнската вяра вече ще радва местните хора и се надявам да оглася населеното място в празник и делник. Наближават най-светлите дни в годината, нека намерим време и запалим свещ в храма“, сподели Галя Желязкова. На освещаването присъства и общинският координатор на ГЕРБ-Сунгурларе Мария Димитрова. 

Жителите на с. Лозарево бяха най-развълнувани от събитието и от изпълненото обещани. Те благодариха за поредната подкрепа, която срещат от страна на представителите на ГЕРБ на местно и национално ниво. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови