Жителите на сунгурларско село са без вода от месец

Близо месец хората от село Велислав в община Сунгурларе са без вода. В село Велислав живеят около 150 човека.

Проблеми с водата имат от години, след старт на проект за нов водопровод, който обаче прекъсва по средата, поради липса на средства, съобщи БНТ. Така горната част на селото се оказва без вода, тъй като не може да функционира едновременно и старият, и новият водопровод.

Тодор Раданчев, кметски наместник на с. Велислав коментира, че в момента се пълни някъде 8-10 до 12 кубика на ден от наш източник, който е в Балкана и в седмицата имаме веднъж вода. Всеки понеделник пускаме вода, тя обикновено, е около 80 кубика за цялото село и за около 4-5 часа тя свършва.

Преди около месец пресъхва и един от основните източници за вода на селото - река Луда Камчия. Сега в реката почти няма и спомен за водата, а в нея се разхождат единствено овце.

Хората в селото казват, че заради липсата на вода са поставени и в риск, тъй като са лишени от елементарни хигиенни условия, особено в условия на пандемия.

В Община Сунгурларе на режим са общо 23 села, но повечето има бити сонди, откъдето се снабдяват. Във Велислав такава няма, а проблемът се обострил и заради сушата.

В телефонен разговор кметът на Община Сунгурларе увери, че от тази седмица започват проучвания къде да бъде бита сонда и обеща в най-скоро време проблемът с водната криза да бъде решен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови