Георги Лапчев: Законно е събирането на такса “смет“ от къмпингуващите 

Община Царево събира нерегламентирано такса “смет“ от къмпингуващите на плаж “Корал“, алармират от сдружение “Да запазим Корал“.

Според местната администрация таксата е абсолютно законна, а палатките са разположени на терен на испанска компания.  

По 100 лева са събирани от почиващите, пишат във Фейсбук хора, които са платили сумата. Според някои, палатките им са таксувани като някакъв вид търговски обекти. Иначе в съответната наредба в местната община е записано, че поставяеми обекти в землищата на Царево, Лозенец, Синеморец и Резово се таксуват еднократно.

100 лева струва да опънеш палатка, 200 - ако е каравана или туристическо бунгало. Кметът на Царево Георги Лапчев е категоричен, че таксата е законна: Сумата, която се генерира като разход на общината, за сметопочистване, сметоизвозване и депониране да не е за сметка на местните жители. Ние желаем просто тези хора да си платят боклука, а оттам нататък, ако са върху частен терен, собственикът на терена да си се оправя с тях.

Това не е наша грижа. В зависимост от отговора, на фирмата ще бъде съставен акт, защото няма разрешение там да се организира къмпинг, добавя Лапчев. Има опънати палатки и на дюните на плажа, категоричен е той.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови