Някой поголовно трови котките в Ахтопол

Ахтопол е настръхнал заради натровени кучета и котета. Кметството излезе с предупреждение към собствениците на домашни любимци, че неизвестни апаши тровят животните по улиците.

В социалните мрежи предупреждението предизвика вълна от коментари. Според хората проблемът е масов. Местни жители разказват, че имат подозрения, кой сипе отровата.

Ето и публикацията на кметството, която е придружена със снимка "Пазете животните":

"Скъпи съграждани в град Ахтопол, бихме искали да ви ПРЕДУПРЕДИМ, че за наше най-голямо съжаление има хора сред нас, които тровят животните на улицата.

В Кметство Ахтопол имаме вече достатъчно постъпили жалби за отровени домашни животни.

Жалко е, че това се случва почти из целия град. Затова искаме да помолим да сте изключително внимателни, когато разхождате домашните си любимци. Внимавайте да не изядат нещо от улицата. Не можем да гарантираме, че не е отровно.

Ние от Кметство Ахтопол се опитваме да разрешим този проблем по най-бързия начин, но докато това се случи, молим гражданите да прибират домашните си любимци (котки, кучета и др.) на безопасно място и да са с повишено внимание по време на разходки.

Виновните ще бъдат преследвани за престъпление по чл. 325б от Наказателния кодекс. За такъв вид престъпление, предвиденото от закона наказание е от 1 до 3 години затвор и глоба от 2000 лв. до 5000 лв."

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови