Кипи ремонтът на площада в Царево, ще е готов за лятото /снимки/

Приоритет в капиталовата програма на община Царево е реконструкцияна на площада в центъра на морския град. Това съобщи за meduzata.com кметът Георги Лачев днес.

Въпреки че сроковете за завършването му са гъвкави, Царево ще посрещне летния туристически сезон с нов площад, категоричен е кметът.

В момента, дори в дъжда, текат строителните работи. Багер и специализирана техника са струпани на мястото, изваждат се старите плочки и се поравнява теренът.

Благоустройството на централната градска част на Царево започна, след като през миналата година бяха отпуснати 1 млн. лв. от държавата.

Площадът ще претърпи цялостна промяна, с която ще се промени обликът на града.

Площадът ще бъде на 7 нива. Ще има много светлини, ще бъдат спазени абсолютно всички линии, по които се движат хората. В същото време ще се запази духът на този площад, с тези квадрати, които представлява и в момента. 

„Ще има и един нов дух, който, по-скоро, да напомня за елементи от Южна Франция, но с много силен акцент за това, че ние сме в България и това е българско“, обясни кметът Лапчев.

С реализирането на проекта за ново центрълно пространство ще се завърши визията с останалите изпълнявани и вече изпълнени проекти за цялостна организация на зелената система и паркови пространства в Царево, превръщайки ги в една архитектурна система.

Проектът за благоустрояване на градския площад е на ZOOM Studio.

Текст и снимки: meduzata.com  

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови