Ето кои улици ще претърпят пълна промяна в Царево

Амбициозната програма за 2018 г. на община Царево включва пълната реконструкция на няколко възлови улици в морския град. 

Очаква се финансиране от половин милион евро за основен ремонт на стария път за Лозенец, ул. „Преображенска“, съобщи за meduzata.com кметът Георги Лапчев.  

"Тротоарът, който е в дясната част е нефункционален, тъй като дърветата са прорастнали достатъчно и заемат голяма част от тротоарното пространство. Затова искаме да освободим една зелена ивица, в която да оставим всички тези дървета и да изместим тротоара много по-надясно“, обясни кметът на Царево

Ще бъде положена нова пътна настилка, както и ще се монтират нови дъждовни шахти.

Предстои подмяна на водопроводи по ул. „Княз Борис“ в кв. „Василико“, ул. „Христо Ботев“. Подземнана водопроводна мрежа ще бъде подменена и по една от най-посещаваните улици в стария град „Черковна“. Там ще бъдат изградени и нови тротоари, за да може улицата да бъде още по-приятна за разходки.

Асфалтиране на улици е предвидено не само в Царево, но и в цялата община. Отделени са пари за подмяна на остарялото улично осветление с нови LED лампи. 

Текст: meduzata.com    

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови