Вижте купона на Рибения фест в Царево /снимки/

Дъждът може да поразреди рибената чорба на състезанието в Царево, но не успя помрачи веселото настроение, което цари на Рибения фест, превзел пристанището.

Кулинарната фиеста се води, както традицията повелява, от Ути Бъчваров, а музикалното шоу – от Део.

Шест отбора се надпреварват да приготвят най-вкусната рибена чорба, а съдия в надпреварата е Ути Бъчваров.

Сред най-изявените кулинари са бургаските депутати от ГЕРБ, подводните риболовци, царевските учители, пожарникарите от морския град, лесничеите от Държавното горско стопанство в Царево и отборът на бабите.

Пътуващият кулинарен театър на Ути събра своите почитатели, които заеха първите редове около прочутия тиган на артиста - шеф готвач, изработен от части от локомотив. Там вече се готвят традиционните за Рибния фестивал миди с ориз.

За осма поредна година Царево събра на едно място любители на добрата морска храна, качествените напитки и забавлението.

Програмата започна днес още по обяд с DJ парти, което подгря първите ентусиасти, появили се на Пристанище Царево. Началният час е 12:30, а точно четири часа по-късно започна една от големите атракции на събитието - кулинарното състезание.

По традиция в началната част на Рибения фест жителите и гостите на Царево ще имаха възможността да чуят местни изпълнители, както и да проследят литийното шествие с отец Стоян от храма “Успение Богородично”.

Точно в 19:00 стартира и атрактивната музикална програма, включваща специални концерти на Нели Петкова, Павел и Венци Венц и атрактивно парти с гръцка музика от Андреас и неговия бенд.

ОЧАКВАЙТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ РЕЦЕПТИ, СНИМКИ И ВИДЕА!

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови