Откриха обновения крайбрежен парк на Царево /снимки/

Обновеният крайбрежен парк на Царево беше открит официално.

Кметът на морската община инж. Георги Лапчев преряза лентата заедно с партньорите по проекта - Егемен Гьокалп – директор на дирекция DSI Къркларели и  Несип Йозден – генерален директор на DSI –Одрин.

„Изграденият нов зелен парк в град Царево съчетава, както места за отдих, така и зони за развлечение за малки и големи. Едно от най-атрактивните места в парковата зона е детска площадка с шахматни фигури, маси за шахмат и площадка за петанк. Всички алеи и подходи към парка са изградени съобразно изискванията за достъпна среда и позволяват безпрепятствено придвижване на хора с увреждания, възрастни хора и колички с малки деца. Районът е още едно привлекателно място за семейства, хора, които обичат зелени площи и хора, които искат да се забавляват сред природата”, заяви кметът Георги Лапчев.

Той пожела успех на партньорите в обновяването на туристическата зона за отдих и развлечения, която се изгражда от партньорите по проекта в Къркларели.

Районът, в който е обновеният парк, е много атрактивен и се намира в непосредствена близост в панорамната зона над Пристанище Царево. Изграждането му създаде още едно предпочитано място за туристите и местните жители. Има обособени места за разходки, отдих и развлечения. В парка са разположени пейки, кубове за сядане и декоративно осветление.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови