Забавлявайте се на Евро Фолк 2019 в Царево

Черноморски събор “Евро фолк” ще се проведе в Царево на 5 септември. Събитието е в рамките на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. 

Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави. Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF.

Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк 2019” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор “Балкан фолк”. В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни телевизии в България, по сателитните и национални кабелни телевизии  "Travel TV" и "Родина ТВ", както и по Световните Internet телевизии "EuroFolkTV" на адрес tv.eurofolk.com и "TV Rodina" на адрес www.tvrodina.com. 

С тези дейности се изпълнява основната цел на Музикални празници “Евро фолк” - Светът е телевизия за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

Организатори:

Euro Folk Academy, Община Царево, Община Приморско, Кметство Китен, Event Vacation,

Под егидата на:

Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали - ЕАFF

Програмата на XVI Черноморски събор “Евро фолк - 2019”

5 СЕПТЕМВРИ 2019 г.

09:00 - 14:00 Посрещане на участници

16:30 - 22:00 Програма на Сцена “Морска сцена” - гр. Царево

19:30 Официално откриване

Фестивалната програма включва конкурси в следните категории:

фолклорни песни;

фолклорни танци;

фолклорни ансамбли;

народни обичаи;

стари градски песни и романси;

индивидуални изпълнители;

възрастни и деца до 16 години – по всички категории.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови