Кметът на Царево получи приз от БЧК

Кметът на община Царево Георги Лапчев получи грамота от Българския червен кръст. Тя се присъжда в знак на признателност за утвърждаване на хуманната същност на БЧК в интерес на обществото и държавата.

Грамотата бе връчена на кмета Лапчев от председателя на БЧК академик Христо Григоров на тържествена церемония в Бургас.

Той взе приза "Тихите герои" - хората, които без излишна помпозност помагат на други хора в нужда.

"Това е награда, която истински ме развълнува и която ценя много. Не се считам за тих герой, а за обикновен човек, който от позицията, която заема, може и трябва да помага", сподели Георги Лапчев.

Една от причините да бъде награден е неговата идея, която лансира още от първия си мандат и методично изпълнява - заедно с БЧК Царево да помага не само на бедните и нуждаещите се жители на общината, но и на отличните ученици, на които им предстои кандидатстване в университет. 

Награждаването е в рамките на годишно Отчетно областно събрание на БЧК - Бургас. На него бяха отчетени постигнатите резултати в подкрепа на хуманизирането на общността.

По решение на Областното ръководство на БЧК-Бургас бяха връчени благодарствени грамоти и на представители на други институции, които подкрепят червенокръстката идея.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови