В Царево дават идеи за туристическия сезон /снимки/

Кметът Георги Лапчев: COVID-19 ни дава възможност за рестарт на родния туризъм

Ситуацията COVID-19 ни дава възможност за рестарт на родния туризъм, сезонът това лято трябва да мине под мотото „Забравената красива България“, призова кметът на Царево инж. Георги Лапчев по време на среща с бизнеса на 5 май. 

На Морска сцена - Царево се проведе дискусия, на която бяха обсъдени мерки, подпомагащи предстоящия летен сезон. 

Срещата бе между администрацията и представителите на туристическия бранш от морската община. Идеята бе бизнесът да предложи варианти, с които реално да заработи през този сезон. 

На нея пристигнаха хотелиери, ресторантьори, туроператори, превозвачи, собственици на атракции и тя е първата от поредицата подобни диалози между бизнеса и местната власт. 

„Трябва  да се обединим около това как да посрещнем летния сезон. Туризмът е 99 % от икономиката ни. Всички страдат с еднаква тежест. Вие трябва да кажете какви да бъдат общите посоки, сега е момент на обединяване. Тази година ще е тежка. Как виждате помощта на местната власт в тези тежки условия?“, така се обърна към присъстващите кметът Лапчев. В същото време ги призова да обърнат внимание на обслужването и че сега е точно времето, в което да покажат по-качествен сервиз и отношение към клиента

Исканията са за развлекателна лятна културна програма, озеленяване и по-добро осветление. Всички предложения ще бъдат обсъдени и от Общинския съвет на град Царево.

На срещата присъстваха Таня Янчева - Председател на Общински съвет - Царево, Мария Конярова - секретар на Община Царево, Красимир Киров - началник на Районно Управление - Царево, главен инспектор Кирил Киряков - началник на РСПБЗН - Царево, туроператори, ресторантьори, хотелиери и жители на града.

След 10 дни предстои повторна среща между бизнеса и администрацията.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови