Ето как откриха учебната година в Царево

СУ ,,Никола Йонков Вапцаров – град Царево и ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий‘‘ – град Ахтопол приеха новите първокласници от общината. 

Учебната 2020/2021 година в Царево по традиция започна с тържествено издигане на националния флаг и изслушване на химна на Република България. 

Присъстваха кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев, Таня Янчева - председател на Общински съвет Царево , Мария Конярова – секретар на Община Царево, Таня Янева – директор дирекция ОЗКССД, директорът на училище ,,Н. Й. Вапцаров‘‘ – Даниела Фелонова, зам.-директорите  Диляна Петкова и Мери Ценова, учители, ученици и родители. 

Г-жа Фелонова поздрави всички ученици и учители с настъпването на Новата учебна година:

Скъпи ученици, родители, учители и гости. 15 септември е символ на знанието и учението, свято начало на новата учебна година. 

Знанието носи мъдрост, сила и вяра, а те днес са ни необходими , за да се справим в условието на пандемия, да се съобразим с мерките и ограниченията наложени от тях. Децата на България днес тръгват на училище, но най - развълнувани са най-малките ученици.

Мили първокласници, добре дошли сред нас. Днес вие поемате по вълшебна пътека, която ще Ви преведе през нови преживявания, приятелства и мъдри уроци. Бъдете отговорни и ще постигнете целите си. 

Кметът на общината г-н Лапчев също отправи своя поздрав към учениците, като им пожела: 

Честит празник на всички! Важно е да се усвояват знанията, защото после струва скъпо. Мили първокласници за Вас, днес е много трепетен ден за първи път ще прекрачите този праг, за първи път ще минете под арката на знанието и за първи път ще усетите какво е това да бъдете ученици. 

За всички първокласници в двете учебни заведения имаше подарък от кмета на община Царево - книжка с любими детски приказки, химикал и несесер с ученически пособия. Предаден бе и ключът на знанието на първокласниците. 

Община Царево Ви пожелава успешна, пълноценна и ползотворна учебна година с много радостни преживявания! На учителите пожелаваме вдъхновение, на децата здраве и постоянство, а на техните родители сила и търпение!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови