Училище в Царево получи иновативно оборудване за 121 000 лв.

Учениците в СУ „Никола Вапцаров“ в Царево вече използват ново учебно обoрудване, което ще подобри условията за STEM образование (наука, технологии, инженерство и математика). 

То е на стойност 121 000 лв. и включва интерактивни бели дъски, микроскопи, документални камери, модерни маси и столове и апаратура за кабинетите по биология, физика, химия, чужди езици и математика. Осигурено е и специално оборудване за уроците по пътна безопасност. 

Проектът е реализиран благодарение на социална инвестиция на голяма енергийна компания и партньорите ѝ в проучвателен „Блок 1-14 Хан Кубрат“ в Черно море – Woodside Energy и Repsol, със съдействието на Община Царево.

„STEM образованието и безопасността на пътя са ключови приоритети за социалните инвестиции на нас в световен мащаб. Радваме се, че Община Царево също има интерес към тези теми и се надяваме, че новото оборудване ще подкрепи положителните резултати в образованието на учениците от СУ „Никола Вапцаров“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на компанията.

„Радвам се, че училището в град Царево обогати материално-техническата си база с реализирането на проекта. Чрез полученото ново учебно оборудване децата ще изпитат удоволствие и забавление, докато възприемат всички нови знания“, сподели инж. Георги Лапчев, кмет на община Царево.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови