Проф. Балтов в Царево: «Пирогов» ще оборудва и плаща заплатите в новия медицински център 

Обществено обсъждане за поемането на общински дълг за изграждането на Медицински център се провежда в момента в Царево в Летния театър на града.

На въпросите на граждани, лекари и общински съветници отговарят кметът на Царево инж. Георги Лапчев и проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

За да реализира проекта, Община Царево има намерение да изтегли 8 милиона лева заем от "Фонд ФЛАГ" чрез Българска инвестиционна и координационна платформа за градско развитие. 

На 2 юни общински съветници поискаха референдум с въпроси дали да се тегли заем и в какъв размер да е той.

Ето какво разясни за подписания меморандум проф. Асен Балтов:

Относно меморандума, който сме подписали, това е едно принципно, предварително съгласие - при изграждане на Медицински център, при положение, че общината го отдаде под наем на Пирогов, ще го обзаведем и ще работят наши специалисти.

Оборудването ще е изцяло пироговско – 2 нови ренгенови апарати, скенер, ангеограф, операционна зала за малки манипулации, клинична лаборатория, 10 легла за еднодневен стационар.

Помогнахме логистично и предложихме наш архитект, който направи идеен проект, но не иска да го показва преди да има решение за Медицинския център.

Нямам частни интереси, искаме това да бъде втори адрес на Пирогов, заплатите ще бъдат плащани от Пирогов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови