Ето как отбелязоха празника си пожарникарите в Царево /снимки/

На 14 септември пожарникарите в цялата страна отбелязват своя професионален празник.

По утвърдена традиция, огнеборците в град Царево провеждат "Седмица на пожарната  безопасност".

Много от мероприятията за повишаване на противопожарната култура сред населението са насочени към децата. И днес пожарникарите от пожарна служба Царево отбелязаха своя празник  в двора на ДГ Ален мак, заедно с малките си приятели.

Събитието започна с учебна евакуация на децата. Точно в 9:30 ч. малчуганите бяха „евакуирани“ на двора от своите учителки,  но две от децата бяха останали на втория етаж, възпрепятствани от дима и „пожара“ в залата. От терасата на група „Бърборино“ те викаха за помощ. 

Обадихме се на национален телефон 112. Само след секунди сирената изсвири и пристигна пожарната кола. Смелите мъже свалиха със стълба „бедстващото“ дете, и всички бурно ги аплодираха.

Последваха забавни тематични състезания, съвместно с пожарникарите, а децата бяха повече от щастливи и ги поздравиха с песни, стихотворения и изложба от детски рисунки. Участниците в надпреварата бяха децата от подготвителна група "Приятели".

Празника уважиха и кметът на Царево инж. Георги Лапчев, Таня Янчева- председател на Общински съвет Царево, Таня Янева – директор дирекция Образование и култура, родители и учители. Целият екип и децата на ДГ Ален мак отправиха своето пожелание към смелите огнеборци на Царево. 

,,Скъпи пожарникари, благодарим, че споделихте празника си с нас!

Респектирани от всичко, което правите, Ви пожелаваме да сте здрави, да сте удовлетворени от труда си, да сте спокойни за семействата си и все така достойно да изпълнявате професионалния си дълг в полза на обществото!“

За огнеборците на Царево, бяха подготвени вкусни изненади - тематична торта от кмета на община Царево и кошница подарък от ръководството на ДГ Ален мак, а за всички малки приятели имаше вкусни бисквитки с изображение на пожарна кола.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови