Марин Киров: Летище Бургас да бъде регионален транспортен център

Община Царево подкрепи фонда за развитие на Летище Бургас

Днес се проведе извънредна сесия на ОбС Царево, на която се гласува даването на съгласие за участието на Община Царево в Сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Бургас“. Това сдружение следва да обедини всичките 13 общини в Бургаска област, като освен тях, поканени за участие са и общините Сливен, Ямбол и Стара Загора. 

Създаването на този фонд цели развитието на туризма, осигуряването на полети от и до Летище Бургас и извън летния сезон и разбира се по-лесен достъп за туристите.

Общинските съветници преодоляха пореден проблем пред възстановяването на моста за кв. Василико, а именно изкупуване на части от имоти частна собственост, които попадат в фундамента на моста.

„Благодаря за подкрепата за създаване на Фонд за развитие на летище Бургас. Целта, която ще следваме, като представители на община Царево във Фонда е да се подкрепят целогодишни линии Бургас-София, Бургас – други близки международни летища. 

Защото аз вярвам, че потенциалът на летището не е само в туристическите чартъри, а трябва да го разглеждаме като регионален транспортен център. Ние ще участваме в сдружението само ако то се развива в тази посока – да подкрепяме летище Бургас като регионален транспортен център.“ заяви Марин Киров.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови