В Царево обсъждат концепцията за устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност 

На 18 април в Царево ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“.

Водещ партньор в разработването ѝ е Агенция „Пътна инфраструктура“ със сътрудничеството на Община Царево. Срещата се организира от Областен информационен център – Бургас във връзка с процедурата за кандидатстване за финансиране по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027.

Дискусията на 18 април е от 13:45 ч. в лекционната зала на Народно читалище „Г. Кондолов - 1914“ в гр. Царево.

АПИ участва в концепцията с предложение за основен ремонт на 58 км от второкласния път IІ-99 Царево - Малко Търново. Трасето е основна връзка между Царево и Малко Търново. 

По пътната артерия преминава основният трафик от Южното Черноморие към Република Турция. Успешното реализиране на проекта ще подобри транспортните връзки между населените места в региона, ще повиши безопасността на движение и ще повлияе положително за по-качествени условия за туризъм в района.

Освен инвестиции в пътна инфраструктура, в концепцията са включени и целенасочени мерки за облагородяване и развитие на туристически обекти.

До 20 април всички заинтересовани лица имат възможност да се запознаят с концепцията и да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да я подкрепят или да направят коментари или възражения. Получаването на широка обществена подкрепа е едно от задължителните условия концепцията да бъде одобрена за финансиране.

Линк към презентация на КИТИ BG16FFPR003-2.001-0103 „РАЗВИТИЕ НА УСТОЙЧИВ ТУРИЗЪМ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ТРАНСПОРТНАТА СВЪРЗАНОСТ НА ЮГОИЗТОЧНИЯ РЕГИОН ЗА ПЛАНИРАНЕ ОТ НИВО 2“:

https://docs.google.com/presentation/d/1HZNeERKWp9Qyub2gCQTZcHqCDCl77qPjK0ULmw9pNeA/edit?usp=sharing 

Апелираме ви да попълните онлайн анкетата и да оставите мнение и препоръки за КИТИ BG16FFPR003-2.001-0103 „РАЗВИТИЕ НА УСТОЙЧИВ ТУРИЗЪМ И ПОДОБРЯВАНЕ НА ТРАНСПОРТНАТА СВЪРЗАНОСТ НА ЮГОИЗТОЧНИЯ РЕГИОН ЗА ПЛАНИРАНЕ ОТ НИВО 2“ на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3qNPR48PJvQHTXsGTteFYY7H6Z648t-wslv7jQAT9xed8Qw/viewform?usp=sf_link 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови