С джаз фестивал и графити артисти започва лятото в община Царево

На 21 и 22 юни ще се проведе традиционният фестивал за джаз музика, но с нова локация и с ексклузивния участия и артисти. В първата вечер на основната сцена ще свирят група Акага, а във втората уникалната Деси Андонова и нейните музиканти.

В различните дни извън основната локация организаторите също са приготвили интересни събития – музикални сетове на плажа и в местните заведения. 

Нещо ново, с което започва лятната програма в Лозенец е и изрисуването на стената на рибарския кей от едни от най-популярните графити артисти в България и на световната сцена - Arsek&Erase.

Община Царево предвижда и обогатяване на програмата в град Царево с още един арт фестивал – Арт работилници и базар, както и с богата музикална програма на лятната сцена. 

Традиционно в град Царево ще се проведе Арт Поток с театрални постановки, изложба и представяне на книги, а за първа година ще има и едноседмичен пленер за художници, под патронажа на известния скулптор Никола Колев.

В Царево предстои и нещо различно – арт инсталация на брега на морето. 

Общината обръща сериозно внимание и на културната програма по населените места – в  Ахтопол и Синеморец се предвиждат множество концерти на популярни български изпълнители.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови