Самодиви правиха магии на Беглик таш

Магически ритуали правиха десетки самодиви в нощта преди лятното слънцестоене в тракийското светилище Беглик таш. 

 

24 юни е известен като Еньовден, но според езическите вярвания е празникът Мидсъмър. Възстановката на ритуалите е дело на Духовната академия на мистериите. Освен самодивските танци е направено и традиционното българско наричане. То произхожда от автентични обичаи в различни краища на България, които са уникална смесица от християнски и предхристиянски вярвания.  

Начинът, по който сега се изпълнява обредът се базира на това, че той в същината си е вид изчезнала българска, медитативна практика, в която участниците подават и обменят енергия, идваща от древните ни корени. Как става това? Чрез концентриране на енергията на участниците, изричане на думи, изразяващи ясното им намерение и извършване на определени обредни действия. 

Правенето на мълчана вода, например, произлиза изцяло от знанието, че водата има памет. Практиката, свързана с исихията (мълчанието) е много дълбока и стара. Изпращането на мълчаливи молитви, послания и намерения към водата я зареждат с определен вид сила, която се използва в обреда.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови