Бившият мъж на Ваня Цветкова събира пари за околосветското пътешествие

Трима българи, нарекли се "Тримата мускетари", се подготвят да прекосят глобуса по море.

Идеята е на Павел Дойчев, бивш съпруг на актрисата Ваня Цветкова, който живее в село Фазаново, както вече съобщи burgasdream.com.

Дойчев е каскадьор, режисьор и сценарист, но вероятно най-интересните му приключения тепърва предстоят. Авантюрата предприема заедно с водолаза и воден оператор Гаврил Гюров - Гицата и с инженера по химия Дачо Дачев, който ще е капитан на яхтата.

Тримата са планирали старта за 15 септември тази година. Кръстили са своята мисия "България около света" и основната им цел и идея са да популяризират родината на всяко пристанище, на което стъпят и на всеки човек, когото срещнат.

"България няма утвърдени традиции в такъв вид плавания. След легендарния кап. Георги Георгиев има няколко българи осъществили преплавания на Земята, всяко от които е оригинално по своя замисъл и изпълнение. Въпреки трудностите, всички са завършили успешно, като са донесли много радост и гордост за България", споделят Тримата мускетари, които са си поставили за цел да развиват и българското крейсерско ветроходство, цитирани от varna.utre.

Околосветското плаване ще се извърши с яхта с дължина 12-15 метра и тричленен екипаж. Яхтата ще бъде екипирана с апаратура, с която ще се осъществява непрекъсната спътникова видео връзка с кореспондент в България. По този начин чрез националните електронните медии зрителите ще следят непрекъснато развоя на плаването. 

"Искаме да направим така, че всички да станат участници в нашето пътешествие, да видят това което ще видим ние, и да преживеят това което на нас ни се случва. За нас ще е голяма чест и сбъдната мечта да станем очите и ушите, да носим най доброто от българската душевност по света, да имаме кауза, която да обединява...", пишат в сайта на мисията ветроходците и дават възможност на всеки да стане съпричастен към общата кауза - чрез дарение, тъй като за реализацията на тази мисия са необходими сериозни материални средства.

Ето и сметката на Фондация "България Около Света":

До: УниКредит Булбанк АД - Фондация “България Около Света”

IBAN:BG20 UNCR 7000 1521 4733 25

BIC:UNICRBGSF

Добавете коментар


Защитен код
Обнови