БИЗНЕС

ГУРМЕ

ГОРИ

 

Връзка с нас

Жители на Атия излизат на протест срещу опасното депо

„След двумесечна битка срещу скрития проект за строеж на две депа и център за съхранение на опасни, битове отпадъци. Община Созопол пренебрегва населението на с.Атия и не желае диалог или консенсус. Въпреки допуснатите пропуски, според нас и видимите им действия, се опитват с груб тон, манипулация и арогантно отношение да наложат решения“, кментра Виолина Райнова от инициативния комитет.

Недоволството срещу изграждането на център за временно съхраняване на опасни битови отпадъци в Атия ескалира на 14 август. С викове "Оставка" и "Искаме министъра" започна обсъждането на проекта в Созопол в читалището.

Местните жители, които дойдоха специално за срещата, бяха афектирани от факта, че въпреки обявеното присъствие на екоминистъра Нено Димов, той не се появи, а дойдоха експерти от ведомството. Някои от тях напуснаха залата, а презентацията на проекта бе направена пред малцина.

Ето обращението на Виолина Райнова за протеста на 25 август:

Изчерпахме документално комуникацията си, и нямаме отговори на куп въпроси. Това ни дава основание да протестираме на вън в нашата територия, която защитаваме.

Призоваваме за участие всички, които живеят, гостуват и работят в района. Милеят за българска, чиста природа без замърсявания и опасност за здавето и живота на хората. 

* Атия не иска боклуци в близост до населението и къщите им.

* Заплахата е екологична и ще отдръпне туристи от района.

* Черноморец косвено ще бъдат засегнати от дейността на бъдещи сметища 3 в 1.

* Подкрепата е много голяма от цялата страна . Обединени сме заедно хората от Атия, Черноморец, Присад и други добри хора от всякъде!

В 10 ч на 25 (неделя), сме на пътя на входа на селото.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови